I samband med rivningen av Anneroskolan har Kommunfastigheter också påbörjat flytten av spontanidrottsplatsen i anslutning till skolan. Som tidigare lovats kommer en spontanidrottsplats att finnas kvar i området men den flyttas till en annan plats. Kostnaden för den nya spontanidrottsplatsen hanteras av Kommunfastigheter i budgeten för den kommande expolateringen av tomter och skattefinansieras inte.

En ny plats för spontanidrottsplatsen har redan utsetts. I anslutning till den nyanlagda lekplatsen i området kommer också de större barnen nu att kunna leka på en spontanidrottsplats. Den kommer därmed också att ha en fortsatt bra närhet till förskolan och vara en mötesplats för barn i alla åldrar.

Anläggningen av den nya spontanidrottsplatsen påbörjas så snart väderleken medger det.

Läs mer på Staffanstorps Kommuns hemsida: http://staffanstorp.se/2016/01/22/anneros-spontanidrottsplats-flyttas/